Izrael od kuchni

IZRAEL OD KUCHNI 

„Izrael od kuchni” to kolejny event z cyklu Insider Sensualnie, który miał miejsce w czwartek 30 stycznia w restauracji Charlotta Menora. Biura MICE-owe zaproszone zostały na wspólne gotowanie bogatej w warzywa i owoce kuchni tego kraju. Nie zabrakło też inspiracji na aktywności dla grup w Izraelu związanych z lokalnymi zwyczajami. Wydarzenie odbyło się w atmosferze śmiechu i zabawy, a po prezentacji agenci uczestniczyli w quizie na temat „68 faktów, których nie wiesz o Izraelu”. Wśród 15 uczestników z agencji incentive najszybsza i najdokładniejsza w odpowiedziach okazała się Dorota Cholewa z Xperience. W trakcie warsztatów gotowania wszystkim zgromadzonym gościom udało się przygotować własnej roboty hummus o konsystencji chmurki, cudnie splecioną chałkę oraz pachnącą miętą i kolendrą sałatkę tabbouleh. Kolacja zakrapiana była wyśmienitym izraelskim winem. Sponsorem wydarzenia był DMC z Izraela – Yael Group.